Konst, hantverk & återbruk


För mer info se min hemsida www.limerose.se

lördag 12 maj 2012

Vårt ÄLSKADE hus & trädgård är till SALU!

Ja, nu har dagen kommit då vi ska sälja vårt hem...

- Varför ska ni sälja frågar många?
  1.  Vi längtar ut på landet så det knyter sig i magen.
    Jag är en "lantlolla" och kommer alltid att vara. Jag längtar till skogen.
    Och äntligen har min man kommit på samma tanke. Vi är båda uppväxta på landet och han har fågelskådning som största intresse. Våra barn vill ut på landet och nu har vi hittat ett fint hus lagom nära civilisationen. Vi ska hyra hus. Vi har inte hittat något att köpa så vi letade efter "hus att hyra" och fann ett nära där vi bor idag, fast på landet, i skogen.
  2. Min man har ett företag vid sidan av sitt ordinarie arbete och hans firma kräver ett extra rum.
  3. Våra barn vill ha varsitt rum.
  4. Jag vill ha en målar & pyssel atelje för mitt och mina barns intresse.
Visst vi kunde ha delat av barnens stora rum och gjort varsitt rum till dem, det går. Men vi har haft projekt hela tiden med huset och när vi startade Kvarnbacka Livs. Vi är lite trötta på projekt på fritiden, vi vill vila lite nu.
Visst vi kunde ha gjort ett kontor av ena takfotsgarderoben. (Projekt igen)
Visst jag kunde väl pyssla & måla i vilket rum som helst. (Men jag vill kunna stänga dörren när oljemålningarna torkar...så inte någon liten tjej kommer och petar på dem :-) )

Men eftersom största orsaken var att vi längtade ut i naturen, landet, skogen så började vi titta på hus på Hemnet, Booli, Blocket och vi gick på visningar och tittade men vi fann inget som låg nära där vi bor idag och inget som var så som vi ville ha det. Och så jämför man med det man har och vi älskar vårt hus, vår trädgård. Så mycket som vi har fixat med bpde huset och trädgården, så mycket tid, pengar & kärlek som är nerlagt. Vi har ju gjort det som vi vill ha det. Men vi har svårt att plantera en hel skog för att få landet känslan. Så därför säljer vi nu. Vi ska bo på landet :-)

Vi har tillgång redan nu till vårt "nya" hem, men vi har sagt 1 augusti som inflyttningsdatum där.
Skulle vi få vårt hus sålt bums och de som köper det vill flytta in omedelbart så är det inga problem att lösa det.

Det är dock med stor sorg i hjärtat vi säljer huset, många tårar har trillat...
Måste tänka, det är bara ett hus, hemmet är där hjärtat är, men just nu är hjärtat delat, halva delen längtar till nya huset och halva sitter kvar i väggarna här. Men det är väl så som det är med alla förändringar.....det tar tid.

Så nu i mitten av maj kommer mäklarens fotograf hit och ska fota och sen åker det ut på Mäklarhusets sida och på Hemnet.

Men ni som är nyfikna redan nu kan ju titta på lite bilder som finns här på min blogg på trädgården och huset. Före och efterbilder. Det har hänt mycket på de 5 åren vi har bott här.

Och jag kan bara säga att man får världens bästa grannar på köpet och en massa annat trevligt folk och en bra skola och toppen dagis och en otroligt liten fin lanthandel på köpet.
Är man dessutom intresserad av friidrott, fotboll, längdskidåkning, innebandy, gymping, basket så finns de aktiviteterna oxå på orten och ett jättefint bad vid Vedevågsskön. En vacker kyrka med aktiviteter för föräldralediga mm. Orten är levande och naturen runt hörnet. Nära till Lindesberg, Frövi, Arboga och Örebro och bra bussförbindelser.
 
Så håll utkik på Mäklarhuset i Lindesberg, Mäklare: Karin
Vet ni om någon som är intresserad så maila mig.
 
LITE OM HUSET & TRÄDGÅRDEN
Huset är ett stenhus, även innerväggar. Sen har man på 70-talet lagt på vitt Mexitegel på utsidan, så väggarna är tjocka. Ca 85 kvm utrymmena under snetak på övervåningen ca 40 kvm och det inglasade altanen + källaren under hela huset där tvättstuga och verkstadsrum finns och förvaringsutrymmen.
  • Bergvärme installerat 2001.
  • Yttertaket är bytt på 70 -talet och det är betongpannor.
  • Skorstenen är renoverad hösten 2007 då vi satte in ny täljstenskamin.
  • Skorstenshuv med kajnät 2012
  • Nytt kök (En vägg togs bort så det blev ett stort kök) 2011-2012, Induktionshäll, n kyl & Frys, ny varmluftsugn, nytt porslindiskho. Ny matta, nya väggar, nytt innertak i matrummet.
  • Badrum våtrumstapet, neutral 2001 Ny WC stol 2012 Nytt handfat 2012
  • Inglasade altan (Willab Garden, hela säkerhetsglasrutor i aluminiumram, skutdörrar och fönster) inköpt och byggt 2009
  • Växthus (Willab Garden Euro Maxi) 9 kvm, förhöjda sidoväggar ca 210, takhöjd 3 m, Hela säkerhetsglas och kanalplasttak, färg: vinrött. Stengolv i västhuset. Inköpt och byggt 2009
Hela huset går i samma färgkod, nämligen vitt, något inslag av grått och svart, men mestadels vitt.
Huset byggdes 1935 enligt de papper vi har. Men via en tant som var svärdotter till han som bygde huset så byggdes det tidigare ca 1930. Alla tidningar vi hittat när vi rivit gamla tapeter är från 1930.
Trädgården har vi skapat sen vi flyttade hit. Det fanns inga växter med än 2 äppelträd och 3 vinbärsbuskar och några syrenbuskar och brudspirea. Men några rabatter, blommor eller andra ätbara växter fanns inte. Vi har under 3 säsonger anlagt flera uteplatser, rabatter och en köksträdgård med odlingslådor och ett växthus. Sten och grusgångar och grusplatser. Vi har planterat massor av blommor, buskar och träd, häckar och ätbara växter. Ca 120 arter av blommor minst och ätbara växter som Hallon, krusbär, vita, röda och svarta vinbär, björnbär, åkerbär, amerikanska blåbär, minikiwi, jordgubbar, vinrankor mm mm.
Blommor som bl.a finns är : Rosor, klätterhortensia, liljor, riddarsporre, iris, hostor, kantnepeta, lavender, alunrot, penningblad, strandlits, nävor, prästkragar, lökväxter, rudbeckis, astrar, vårkragar, kärleksört, bolltistel, gullspira, älggräs, astillbe, kungsnynta, stjärnmagnolia, studentneilika, flox, stjärnflocka, krollliljor, pioner, skälspaddsört, ormöga, vitsippor, kungsängslilja, jätterams, bergsklint, praktlysing, vädd, salvior, akvelejor, vintergrön, lamöron, violer, prydnadsgräs, gultörel, kaprifol, klematis, mm mm mm mm kommer inte på fler just nu. Det finns även vanlig mynta och choklad mynta, gräslök, timjan, rosmarin, persilja i några odlingslådor. Hummle växer i spaljer och gör gröna väggar. En Avenbok är planterad och är tänkt att växa sig hög för att skärma av trädgården lite. Schrasmin och snöbollsbuske. En liten damm på ca 1 kvm är anlagd. Bör tätas med en gummiduk som är inköpt. Jag har fyllt dammen med sten just nu. trädgården är ca 2000 kvm. Vi har påbörjat ett par projekt till. Vill man inte fullfölja så sår man gräs där igen.
 
Trädgården kan betraktas även när det regnar när man sitter på den inglasade altanen. Vi har även byggt ett altanräcke i glas för att kunna njuta av utsikten av alla vackar blommor.
 
Det finns en uteplats i varje vädersträck. Paviljong på "rosenhill" har sol nästan hela dagen. Där kommer alla vårlökar, brukar bara rycka gräset runt där så man inte förstör alla sommarblommor som kommer.
 
Huset & trädgården är som sagt från början av 1930 och har sedan renoverats till och från.
Det har aldrig varit några problem med huset under hela den tiden vi bott här och vi har aldrig hört något om det tidigare heller. Det är ett gammalt hus och man måste ständigt fixa med hus och trädgård för att hålla det i skick. Det finns inga skötselfria hus eller trädgårdar även om vissa säger det. Ja, visst om man hyr hus och trädgård och att hyresvärden står för alla skötsel av hus och trädgård , då kan man säga att man har hus och trädgård som är fri från skötsel. Men annars så existerar det inte. Allt åldras och behöver sin tillsyn och växter växer!  
 
För er som letar efter ett hus med stenfasad och lantligt vit inredning och stor vacker romantisk trädgård i ett mysigt litet samhälle med både skola, dagis och butik, titta hit!
 
Och pris undrar ni....ja någonstans mellan 740 000:- och uppåt
Driftkostnad: Om ni sop-sorterar bra och spar på vatten och inte vill ha 25 grader året om i huset så med 2 vuxna och två barn 3 och 9 år ca.1500:- till 2000:- inkl allt vatten, el, uppvärmning, sopor, försäkring/månad. Billigt boende! Bra standard och vacket för ögat!
 
Välkommen till Limerose Garden i Vedevåg!
 
 
 
 
 
 
 

2 kommentarer:

Anonym sa...

Lycka till med allt!! Vi ses på lördag!
Kram Katharina

Anonym sa...

Hej!
Vill gärna skicka ett mail till Limerose men får inte mailadressen att fungera.
Är den rätt?

Maila den gärna till:
0490.31327@telia.com